2018-03-06 11:32:23• hírek • Oszkó Viktória

Nem növekedett az influenzás megbetegedések száma a megyében

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) legfrissebb adatai szerint az utóbbi egy hétben már nem tapasztaltak radikális növekedést az influenzás megbetegedések számában.

A DSP összesített adatai szerint február 28. és márcis 6. között 1609 vírusos megbetegedést regisztráltak, ami csak nyolccal több a múlt heti adatokhoz képest. Ebből még nem érdemes elhamarkodott következtetéseket levonni, de talán elmondható, hogy lassan túl vagyunk a tomboló virózisos szezonon és egyre kevesebben keresik majd fel a háziorvosi rendelőket. Annak ellenére azonban, hogy nem nőtt jelentősen a vírussal fertőzött betegek száma, még mindig rengetegen vannak azok, akik panaszaikkal kénytelenek kényszerpihenőre menni, hogy ne fertőzzék meg társaikat, kollégáikat.


A tüdőgyulladásos tünetekkel orvoshoz forduló páciensek száma is csak hárommal nőtt az előző héten regisztrált betegek számához képest. Ez az adat már jóval pozitívabb kilátásokkal kecsegtet a következő egy-két hétre nézve, ha azt vesszük alapul, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan látogatták a háziorvosokat a különféle megbetegedések miatt. Az előző jelentés szerint 513 beteget regisztráltak, a friss információk szerint ez az adat 516-ra változott.


Jelentős visszaesést tapasztalhatunk viszont az influenza terén. Február 20. és 27. között 13-ra emelkedett az influenzával orvoshoz fordulók száma, mostanra azonban 8-ra csökkent.


Jelenleg egész Romániában súlyos a helyzet, emberek halálát okozza az influenza, amely ellen továbbra is oltással lehet a leghatékonyabban védekezni. "Bizonyos esetekben, főleg a cukorbetegeknél, a krónikus obstruktív légúti betegségekben szenvedőknél, a magas vérnyomással küzdőknél, az ischemiás szívbetegségben szenvedőknél, az elhízott személyeknél vagy a várandós nők esetében a betegség súlyos formája léphet fel, amely akár halált is okozhat" - magyarázta Streinu-Cercel, a Matei Balş Járványtani Intézet menedzsere.


A közegészségügyi intézet adatai szerint péntekig 71 személy halálát okozta az influenza Romániában. 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: